اگه موقع پارک کردن همیشه نگران برخورد با موانع پشت سر هستید، یه مدار ساده میتونه به شما کمک کنه تا فاصله رو راحتتر تشخیص بدید. مدار سنسور دنده عقب ماشین با استفاده از قطعات سادهای مثل آیسی LM358 و سنسورهای IR طراحی شده تا فاصله تا موانع رو با روشن کردن LEDها و یه بوق هشدار به شما اطلاع بده. تو این مقاله، روش کار و ساخت این مدار رو با هم بررسی میکنیم.
این مدار با یه جفت فرستنده و گیرنده IR کار میکنه. فرستنده IR، نور مادون قرمز رو به جلو ارسال میکنه و وقتی یه مانعی جلوش باشه، نور بازتاب پیدا میکنه و به گیرنده برمیگرده.
اینجا آیسی LM358 نقش مهمی داره؛ چون سیگنال ضعیفی که از گیرنده میاد رو تقویت میکنه تا مدار بتونه بهدرستی تشخیص بده مانع چقدر نزدیکه. شما میتونید با تغییر مقدار پتانسیومترها، فاصلهای که مدار باید بهش حساس باشه رو تنظیم کنید.
در این مدار، سه LED رنگی (سبز، زرد و قرمز) استفاده شده. هر کدوم از این LEDها نمایانگر یه فاصله خاص از مانع هستند. وقتی مانع خیلی نزدیک بشه، LED قرمز روشن میشه و بوق هشدار هم به صدا درمیاد تا بدونید دیگه باید بیشتر دقت کنید.این مدار با قطعات سادهای ساخته شده و به راحتی میتونید خودتون اون رو بسازید.
با استفاده از PCB که مخصوص این مدار طراحی شده، میتونید این پروژه رو سریعتر و دقیقتر مونتاژ کنید. البته توجه داشته باشید که داشتن یه فایل PCB مناسب، به عملکرد بهتر مدار هم کمک میکنه.
ایسی LM358 سه عدد
سنسور گیرنده مادون قرمز
سنسور فرستنده مادون قرمز
مقاومت 10 کیلو اهم دو عدد
مقاومت 1 کیلو اهم سه عدد
پتانسیومتر 10 کیلو اهم سه عدد
مقاومت 150 اهم
ال ای دی سبز
ال ای دی نارنجی
ال ای دی قرمز
بازر 5 ولت
از طریق بخش زیر می توانید تمامی فایل هایی که در جهت مونتاژ و پیاده سازی این مدار (پی سی بی ، بردبورد ، شماتیک) مورد نیاز است تهیه نمایید
برد بوررد
پی سی بی
شماتیک
44,000 تومان
28,000 تومان
34,000 تومان
اگه دنبال یه راهکار ساده و کارآمد برای افزایش ایمنی موقع پارک هستید، این مدار سنسور دنده عقب ماشین میتونه انتخاب خوبی باشه. با قطعاتی که بهراحتی پیدا میشن، این مدار رو میتونید بسازید و ازش برای هشدار فاصله با موانع استفاده کنید. تنظیم فاصله حساسیت هم با پتانسیومترها خیلی راحت انجام میشه. امیدواریم این پروژه براتون مفید باشه و بتونه به ایمنی بیشتر کمک کنه!
اگر از این مدار خوشتون آمده و قصد ساخت آن را دارید، حتماً مقاله “توصیههای قبل از ساخت” را با دقت مطالعه کنید.
در این مقاله، به بررسی و رفع مشکلات پرتکرار پرداختهایم. اگر در مراحل راهاندازی یا ساخت پروژه با مشکلی مواجه شدید، بدون نگرانی سوالات خود را در بخش نظرات انتهای همین پست مطرح کنید؛ تیم آیسی مدار در اسرع وقت به شما پاسخ خواهد داد.
همچنین، اگر به مدارات بیشتری علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم اپلیکیشن آیسی مدار را نصب کنید. موفق باشید!
شما هم این پروژه را ساختید؟
آن را به اشتراک بگذارید←مجموعه icmadar یک تیم فعال در زمینه طراحی و تولید مدارات الکترونیکی و لوازم جانبی است. این مجموعه در زمینه ارائه خدمات الکترونیکی مرتبط با آموزش ساخت و ساز فعالیت مینماید. رسالت اصلی این مجموعه دسترسی سریع و آموزش صحیح مباحث الکترونیکی میباشد.
کالاها
دسته بندی ها