اگه دنبال یه راه ساده و کمهزینه برای ساخت یه منبع تغذیه حرفهای هستی، این آموزش دقیقا به دردت میخوره! اینجا یاد میگیری چطور با یه پاور کامپیوتر قدیمی، یه منبع تغذیه متغیر بسازی که هم ولتاژ و هم جریانش قابل تنظیمه. این پروژه هم کاربردیه، هم سرگرمکننده، و در نهایت یه ابزار خیلی مفید برای تست و راهاندازی مدارها بهت میده.
برای شروع، نیاز به یه پاور کامپیوتر داری. اگه یه کیس خراب تو خونه داری، میتونی از همون استفاده کنی. اگه نه، کافیه به یک تعمیرکار کامپیوتر سر بزنی و یه پاور دستدوم بخری. حالا این پاور رو طبق نقشهای که داریم، به یک منبع تغذیه متغیر تا 50 ولت و 10 آمپر تبدیل میکنی.
بریم سراغ اتصالات! سیم سبز پاور رو به عنوان کلید روشن/خاموش مدار استفاده میکنیم. این سیم رو باید به سیم سیاه وصل کرد تا پاور روشن بشه. سیم زرد خروجی 12 ولت میده، سیم قرمز خروجی 5 ولت، و سیم سیاه نقش زمین یا همون GND رو داره. برای اینکه بدونی پاور روشنه یا نه، یه LED سبز به مدار اضافه میکنیم. این LED نشون میده پاور روشنه یا خاموش.
قطعه اصلی مدار، یه ماژول کاهنده ولتاژ هست که وظیفه داره ولتاژ و جریان خروجی رو کنترل کنه. این ماژول با مولتی ترن همراهه که باهاش میتونی مقدار ولتاژ و جریان رو تنظیم کنی. البته اگه راحتی برات مهمه، میتونی به جای مولتی ترن از پتانسیومتر ولومی استفاده کنی تا تنظیمات راحتتر بشه.
یه نکته مهم اینه که اگه بخوای جریان بالا (بیشتر از 6 آمپر) از این مدار بکشی، حتما باید هیتسینک یا خنککننده روی ماژول بزاری. چون اگه ماژول خنک نشه، ممکنه داغ کنه و خراب بشه.
حالا که مدار آماده شد، میتونی ازش برای راهاندازی پروژههای مختلف استفاده کنی. این منبع تغذیه هم برای کارهای سبک مثل تغذیه مدارهای الکترونیکی عالیه، هم برای کارهای سنگینتر که نیاز به جریان بیشتری دارن.
ماژول افزاینده 250 وات 10 آمپر کلید قطع وصل دو عدد ال ای دی سبز مات مقاومت 100 اهم فیش نری موزی دو عدد
از طریق بخش زیر می توانید تمامی فایل هایی که در جهت مونتاژ و پیاده سازی این مدار (پی سی بی ، بردبورد ، شماتیک) مورد نیاز است تهیه نمایید
برد بوررد
پی سی بی
شماتیک
خب دوستان، با همین روش ساده میتونید از یه پاور کامپیوتر معمولی، یه منبع تغذیه حسابی قوی و متغیر درست کنید که میتونه تو پروژههای مختلف به کارتون بیاد. اگه تونستید بسازید، حتماً عکس یا ویدیوش رو به اشتراک بذارید تا بقیه هم از تجربیات شما استفاده کنن و نظراتشون رو براتون بنویسند.
اگر از این مدار خوشتون آمده و قصد ساخت آن را دارید، حتماً مقاله “توصیههای قبل از ساخت” را با دقت مطالعه کنید.
در این مقاله، به بررسی و رفع مشکلات پرتکرار پرداختهایم. اگر در مراحل راهاندازی یا ساخت پروژه با مشکلی مواجه شدید، بدون نگرانی سوالات خود را در بخش نظرات انتهای همین پست مطرح کنید؛ تیم آیسی مدار در اسرع وقت به شما پاسخ خواهد داد.
همچنین، اگر به مدارات بیشتری علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم اپلیکیشن آیسی مدار را نصب کنید. موفق باشید!
شما هم این پروژه را ساختید؟
آن را به اشتراک بگذارید←مجموعه icmadar یک تیم فعال در زمینه طراحی و تولید مدارات الکترونیکی و لوازم جانبی است. این مجموعه در زمینه ارائه خدمات الکترونیکی مرتبط با آموزش ساخت و ساز فعالیت مینماید. رسالت اصلی این مجموعه دسترسی سریع و آموزش صحیح مباحث الکترونیکی میباشد.
کالاها
دسته بندی ها