امروز همهمون به دنبال راهحلهایی هستیم که بتونیم از انرژیهای طبیعی استفاده کنیم، و انرژی خورشیدی یکی از بهترینهاست! مدار شارژر خورشیدی یک پروژه ساده و در عین حال کاربردی هست که به شما امکان میده برق خورشیدی رو به ولتاژ مناسب برای شارژ دستگاههای مثل موبایل یا گجتهای USB تبدیل کنید. در این مقاله، قراره نگاهی به اجزای اصلی این مدار بندازیم و ببینیم چطور میتونیم خودمون یه شارژر خورشیدی بسازیم.
حالا بیایید بریم سراغ اصل داستان. این مدار در واقع یک شارژر خورشیدی خیلی ساده و کارآمده که اجازه میده از انرژی خورشیدی برای شارژ دستگاهها استفاده کنیم. منبع انرژی اصلی این مدار یک پنل خورشیدی هست که برق تولیدی اون از طریق رگولاتور ولتاژ 7805 به ولتاژ ثابت 5 ولت تبدیل میشه. این یعنی دیگه لازم نیست نگران آسیب به دستگاههاتون باشید، چون همه چیز به صورت ایمن و منظم شارژ میشه.
یکی از نکات جالب این مدار استفاده از خازنهای 100 میکروفاراد و 100 نانوفاراد برای حذف نویز و تثبیت جریان هست. این خازنها کمک میکنن تا ولتاژ خروجی مدار کاملاً پایدار باشه و نوساناتش باعث اختلال در کارکرد دستگاهها نشه. همچنین، یه مقاومت 150 اهم هم برای محدود کردن جریان LED اضافه شده تا وضعیت روشن بودن مدار رو به شما نشون بده.
از طرفی، این مدار به خاطر سادگی طراحیاش خیلی مناسب برای پروژههای آموزشی و حتی استفاده در مناطق با دسترسی محدود به برق هست. ساختش هم خیلی راحت و کمهزینهست. به همین خاطر میتونه یک راهحل عالی برای کسانی باشه که به دنبال استفاده از انرژی خورشیدی هستن و نمیخوان هزینههای زیادی صرف کنند.
در پایان، خروجی مدار به یه پورت USB ختم میشه که امکان اتصال راحت و سریع دستگاهها رو فراهم میکنه. این ویژگی باعث میشه که این مدار یک انتخاب ایدهآل برای همه ما باشه که به دنبال راهحلهای انرژی پایدار و کمهزینه هستیم.
رگلاتور 7805 خازن 100 میکرو فاراد 25 ولت خازن 100 نانو فاراد عدسی مقاومت 150 اهم ال ای دی مات سبز کلید کشویی پنل خورشیدی 6 ولت کانکتور یو اس بی
از طریق بخش زیر می توانید تمامی فایل هایی که در جهت مونتاژ و پیاده سازی این مدار (پی سی بی ، بردبورد ، شماتیک) مورد نیاز است تهیه نمایید
برد بوررد
پی سی بی
شماتیک
44,000 تومان
28,000 تومان
34,000 تومان
حالا که با مدار شارژر خورشیدی و مزایای اون آشنا شدیم، چرا خودتون یکی درست نکنید؟ اگر پروژهتون رو ساختید، حتماً عکس یا ویدئوی آن رو با ما به اشتراک بگذارید تا بقیه کاربران هم بتونن پروژه شما رو ببینند و نظراتشون رو بگن. با هم میتونیم گامهای کوچکی در راستای استفاده هوشمندانه از انرژی برداریم و دنیای بهتری بسازیم!
اگر از این مدار خوشتون آمده و قصد ساخت آن را دارید، حتماً مقاله “توصیههای قبل از ساخت” را با دقت مطالعه کنید.
در این مقاله، به بررسی و رفع مشکلات پرتکرار پرداختهایم. اگر در مراحل راهاندازی یا ساخت پروژه با مشکلی مواجه شدید، بدون نگرانی سوالات خود را در بخش نظرات انتهای همین پست مطرح کنید؛ تیم آیسی مدار در اسرع وقت به شما پاسخ خواهد داد.
همچنین، اگر به مدارات بیشتری علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم اپلیکیشن آیسی مدار را نصب کنید. موفق باشید!
شما هم این پروژه را ساختید؟
آن را به اشتراک بگذارید←مجموعه icmadar یک تیم فعال در زمینه طراحی و تولید مدارات الکترونیکی و لوازم جانبی است. این مجموعه در زمینه ارائه خدمات الکترونیکی مرتبط با آموزش ساخت و ساز فعالیت مینماید. رسالت اصلی این مجموعه دسترسی سریع و آموزش صحیح مباحث الکترونیکی میباشد.
کالاها
دسته بندی ها